Čerstvé čaje

Tradice podávání jen těch nejkvalitnějších čajů nám velí nakupovat jen u těch nejlepších a lety prověřených prodejců. U nás máte záruku těch opravdu nejlepších čajů, jaké lze vůbec sehnat na území naší republiky. Naše čaje jsou kvalitně uskladněné a nehrozí jim žádné nechtěné vlivy. Navíc je vždy podáváme v kvalitním čajovém nádobí a proto uspokojíme i toho nejnáročnějšího čajomilce.

Naše nabídka se během roku mění, dle aktuální dostupnosti čajů na trhu. Snažíme se pro vás vybrat vždy čaje nejčerstvější a nejkvalitnější, dle ročního období. Nemáme tudíž větší zásoby skladem. Aktuální nabídku čajů vám rádi sdělíme při objednávce. Nežli prodávat čaje staré, raději si počkáme.

Čínský oolong

Čaje polofermentované (oolong, polozelené) se od černých a zelených liší jenom stupněm fermentace. Je jí zabráněno proběhnout úplně (podobnými způsoby jako u čajů zelených).

Čínský Puerh

Zpracovává se užitím dodatečné oxidace černého čaje, je pravděpodobně nejvíce podobný čaji, který číňané popíjeli před 2000 lety. V tradiční čínské medicíně je puerh považován za léčivo.

Čínský zelený čaj

Počátek výroby zeleného čaje je shodný s čajem černým. Čajové lístky jsou po sběru svinuty a lehce porušeny. U zeleného čaje jsou pak uvolněné chemické látky tepelně inaktivovány. V Číně se nejčastěji používá sušení a pražení, některým čajům dodává charakteristickou vůni a aroma právě způsob sušení či pražení nad ohněm.

Čínský červený čaj

Červený čaj je Evropany označován jako černý čaj. Mezi nimi je však dost velký rozdíl ve výrobě.

Zalévá se vždy vroucí vodou a poté se scedí a naleje do šálků.

Čínský bílý čaj

Bílý čaj je nejpodobnější čerstvému, přírodnímu čaji. Neprochází mechanickým zpracováním ani fermentací, je pouze sušen, takže zachovává většinu chutě a chemických látek čerstvého čaje. Vyrábí se pouze z terminálních lístků a pupene.

Taiwanský oolong

Mezistupeň mezi černými a zelenými čaji představuje právě čaj Oolong, který je však ve světové produkci čaje zastoupen pouze 2%, ačkoli je velmi populární v jižní Číně a na Taiwanu. Čaje polofermentované (Oolong, polozelené) se od černých a zelených liší jenom stupněm fermentace. Oolong je částečně oxidovaný čaj.

Vietnamský zelený čaj

Vietnamští obyvatelé jsou pověstní v pití čaje. Mají oblibu v silném, výrazném odvaru, na rozdíl od Evropanů, kteří dávají přednost jemnějším nálevům. Zde je pěstování čaje vůbec známo od 11. století, dokonce severní Vietnam je oblastí, kde se vůbec prvně vyskytl divoce rostoucí čajovník. Pokud jde o čaj zelený, vyskytuje se i s arómatem jasmínu či lotosu.

Cejlonský černý čaj

Černý čaj se pěstuje na Sri Lance ve více než padesáti pěstitelských oblastech.

Asi nejznámější je horská oblast Nuwara Eliya. Svůj význam mají i oblasti Kandy a Uva.

Indický černý čaj

Čaje černé prochází procesem fermentace úplně. Mají proto nejvýraznější barvu, od zlaté přes červenou až k tmavě hnědé a často výrazné aroma.

Čaje speciál

V našem případě se jedná vlastně o míchané nápoje, jejichž součástí je nějaký druh čaje doplněný dalšími ingrediencemi, jako je alkohol, byliny a dochucovadla.

Nabídka nečaje

Jako doplněk ke kvalitním čajům nabízíme nápoje z různých koutů světa, přípravou podobnou čaji. V naší nabídce najdete klasického zástupce jako je Rooibos.

„Nedostane-li žena koho chce, běda tomu, koho dostane.“ Mark Twain